Recepty

Bazalkové pesto s proteinovými fusilli a klíčky ředkvičky

proteinové fusilli s bazalkovo oříškovým pestem

Bazalkové pesto s proteinovými fusilli a klíčky ředkvičky

Tento recept je geniálně jednoduchý a zároveň Vašemu tělu dodá spoustu zdravý důležitých prvků. Čerstvá bazalka, mandle a piniové oříšky jsou opravdovou zásobárnou živin a energie, natož když přidáte klíčky. Poměry a ingredience lze ovšem upravit dle chuti a libosti.

Tento pokrm splňuje požadavky pro low-carb, je bezlepkový (pokud tedy použijete příslušné těstoviny) a je úžasnou zásobárnou živin pro vegany.

Ingredience:

  • těstoviny (proteinové fusilli 50 g) – záleží na Vaší porci, druhu těstovin a počtu osob
  • čerstvá bazalka (50-100 g) – zhruba jeden svazek 
  • mandle/mandlová mouka 10 g
  • piniové oříšky 20 g
  • česnek 3 g (odpovídá jednomu menšímu stroužku)
  • olivový olej (vhodný na tepelnou úpravu) 20 ml = 2 polívkové lžíce
  • voda 10 ml (1 lžíce), ale lze upravit dle vlastního ideálu
  • himalájská nebo mořská sůl, pepř
  • hrst klíčků ředkvičky 
Mezi ořechy a nevyklíčenými semínky jsou piniové oříšky jedním z nejbohatších zdrojů bílkovin.
Obsahují mnoho zinku, hořčíku a dvojnásobné množství železa než maso. Prospívají kůži, vlasům, nehtům a imunitnímu systému. Mají mírně projímavé účinky, čímž zlepšují průchodnost střev. 
 
Přidáním čerstvých klíčků ředkvičky, které obsahují pro pro změnu vysoké množství vitamínů C, E, B a také minerály jako jsou draslík, měď a vápník, vytvoříme unikátní zdravé a hlavně chuťově pestré kombo.
 

Postup přípravy:

  1. Těstoviny, v našem případě proteinové fusilli, osolíme a uvaříme dle pokynů konkrétních těstovin. 
  2. Do mixéru vložíme bazalku a oloupaný stroužek česneku.  Přidáme buďto celé mandle, nebo můžeme využít rovnou mandlovou mouku. 
  3. Na závěr přidáme lžíci vlažné vody a vše rozmixujeme do hladka. (mixovat můžeme postupně)
  4. Na pánev nalijeme dvě lžíce olivového oleje vhodného na pečení/smažení a přidáme již vytvořené pesto a uvařené těstoviny.
  5. Mícháme, dokud se těstoviny v pestu celé neobalí.
  6. Pesto dochutíme ideálně himalájskou solí a pepřem.
  7. Podávat můžeme s různými druhy, my použili klíčky ředkvičky, které mají kontrastní chuť a na talíři dodají pestrý vzhled.
proteinové fusilli s bazalkovo oříškovým pestem
Výživové hodnoty: 
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 142 kJ/273 kcal
Bílkoviny20,1 g
Sacharidy6,1 g
Tuky17,9 g
Vláknina3,9 g

Nechte svou myšlenku zde

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Značky:
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare