Pod pojmem omeleta si většina představí pokrm z vajec, ale ani to není překážkou jej udělat vegansky. Namísto vajec je zde pro konzistenci použita cizrnová mouka, která má příjemnou oříškovou chuť a navíc obsahuje vysoký podíl bílkovin. Další ingrediencí je černá sůl známá svou chutí připomínající vejce. Sice je v receptu použit parmazán, to ale není podmínkou. Záleží na vašich prioritách a preferencích.
Ingredience:
Pokud stojíte o krásně žlutou barvu, lze přidat troška kurkumi nebo kari.
Postup přípravy:
Výživové hodnoty: | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 353 kJ/325 kcal |
Bílkoviny | 26,7 g |
Sacharidy | 31,45 g |
Tuky | 14,5 g |
Vláknina | 18 g |
Oblíbené články
Bez pečení Bez smažení Chlebíčkové recepty chlebíčky chutná polévka Chutné chuť druhy dýně dýňová polévka dýňová sezóna fakty healthy Jednoduché recepty kase klicky klíčky klíčky slunečnice klíčky slunečnice jako přísada Klíčky řeřichy recept Lehký recept med microgreens Mlsání pepř petrželka předkrm nebo hlavní jídlo Příprava chlebíčků příprava jídla Příprava vaječné pomazánky recept Rychlé občerstvení smetana Studená jídla sůl Vaječné recepty variace receptu veka vitaminy volba vybírání zdravý pokrm zeleninová polévka ředkvička ředkvičky